Opschaling huisartsenzorg tijdens Corona

Na een periode van minimaal contact komen wij vanaf 18 mei in een volgende fase terecht. In deze nieuwe fase komt er weer meer ruimte voor zorg binnen de praktijk, natuurlijk nog steeds binnen de beperkte mogelijkheden die de 1,5 meter regel ons biedt.

Dit betekend dat nog steeds, indien mogelijk, zoveel mogelijk klachten telefonisch of per mail worden afgehandeld. Indien de assistente inschat dat u gezien moet worden op het spreekuur, zal zij voor u een afspraak maken. Om dit zo goed mogelijk te kunnen inplannen zal de assistente u een aantal vragen stellen.

Om uw en onze veiligheid te kunnen waarborgen zijn er een aantal maatregelen getroffen:

- u dient uw temperatuur te meten voordat u naar ons toe komt. Indien u dit niet heeft gedaan of niet kunt doen, zal dit aan de deur gedaan worden met een oorthermometer.

- komt u niet eerder dan 5 min voorafgaand aan de afspraak en indien mogelijk alleen. Lukt het niet om alleen te komen, dan mag degene die met u meekomt ook geen luchtwegklachten of koorts      enz hebben. Begeleider dan ook de temperatuur laten meten.

- ook vragen wij u om uw telefoon op te bergen gedurende de tijd dat u bij ons in het gebouw bent en uw handen te desinfecteren (aan de muur bij de deur hangt hiervoor een pompje). Dit omdat        telefoons een grote besmettingsbron kunnen zijn.

- Binnen de praktijk is met behulp van looplijnen en 1,5 meter tape uitgelegd hoe u zich het beste door de praktijk kunt bewegen.

- Bezoek aan het toilet is niet toegestaan, houdt u hier vooraf rekening mee.

 

Op deze manier kunnen wij u zorg bieden binnen een veilige omgeving.

 

Dank voor uw begrip!